Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Žiadosti o dotácie na kultúru či šport je možné podať do dvoch týždňov

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Projekty zamerané na environmentálne aktivity podporí kraj sumou 700.000 eur.

Bratislava 5. januára (TASR) - Žiadateľom o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) ostávajú necelé dva týždne na predloženie projektu. "Schéma je otvorená do 17. januára, a to v štyroch oblastiach podpory, ako kultúra, mládež, šport a životné prostredie a rozvoj vidieka," pripomína hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman o BRDS, v ktorej na rok 2022 alokoval kraj sumu 2,1 milióna eur.

Na podporu kultúry je vyčlenených 700.000 eur, na projekty zamerané na edukáciu a voľnočasové aktivity mládeže alokovali 84.000 eur, žiadatelia v prípade športových projektov sa môžu uchádzať o dotácie v celkovej sume 616.000 eur, projekty zamerané na environmentálne aktivity podporí kraj sumou 700.000 eur.

Žiadosti je možné podávať do 17. januára 2022 do 12.00 h, a to elektronicky prostredníctvom portálu BSK. Žiadateľ musí byť preto držiteľom občianskeho preukazu vybaveného aktivovaným čipom. Žiadosť musí byť úplne a riadne vyplnená a podpísaná elektronickým podpisom štatutárneho zástupcu žiadateľa. Bližšie informácie o podmienkach, potrebných dokladoch a termínoch sú spolu so zoznamom oprávnených prijímateľov dotácií zverejnené na webovej stránke www.bratislavskykraj.sk/brds.