Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Čiastočne obnovená plaváreň v Banskej Štiavnici privítala verejnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Mesto na rekonštrukciu vyčlenilo 230.000 eur. V celkovej obnove a revitalizácii plavárne a okolia chce samospráva pokračovať

Banská Štiavnica 16. decembra (TASR) – Obyvatelia Banskej Štiavnice môžu už niekoľko týždňov využívať vynovenú mestskú plaváreň. Voľnočasový športový stánok totiž prešiel v uplynulých mesiacoch čiastočnou rekonštrukciou.

"Zrekonštruoval sa strop plavárne, vzduchotechnika, vymaľoval sa interiér, zabudovali sa nové svietidlá, opravili rozvody elektriky," vymenovala primátorka Nadežda Babiaková.

Mesto na rekonštrukciu vyčlenilo 230.000 eur. V celkovej obnove a revitalizácii plavárne a okolia chce samospráva pokračovať. "V návrhu rozpočtu na budúci rok sa nachádzajú financie na vypracovanie projektovej dokumentácie. Následne bude mesto požadovať finančné prostriedky z eurofondov na celkovú rekonštrukciu a modernizáciu plavárne a jej okolia," doplnila primátorka.

Vzhľadom na zvýšené ceny energií sa neobáva, že by prevádzka plavárne mala byť na budúci rok obmedzená. Pripustila však, že v čase rekonštrukcie sa na čas opäť uzatvorí. Mesto by však chcelo, aby bol objekt prístupný verejnosti najmä v obdobiach mimo leta, keď sa dajú na kúpanie a plávanie využívať niektoré štiavnické tajchy.

Banskoštiavnická plaváreň je v prevádzke od roku 1967. Jednotlivé časti boli viackrát rekonštruované a modernizované, niektoré časti technológie sú však ešte pôvodné. Budova prešla poslednou väčšou rekonštrukciou v roku 2009. Zbúrali vtedy balkón, vymenili časť starých kovových okien, zateplili fasádu a zrekonštruovali strechu.