Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

ZŠ v Banskej Štiavnici pokračujú v prezenčnej výučbe

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Odberové miesto na plavárni je otvorené aj v nedeľu.

Banská Štiavnica 19. februára (TASR) – Žiaci prvého stupňa základných škôl (ZŠ) v Banskej Štiavnici budú po jarných prázdninách od pondelka (22. 2.) pokračovať v prezenčnom vyučovaní. Samospráva o tom po konzultácii s regionálnym úradom verejného zdravotníctva informovala na svojom webe.

„ZŠ Jozefa Horáka a ZŠ Jozefa Kollára budú pokračovať v prezenčnej forme vyučovania žiakov prvého stupňa. Taktiež bude pokračovať prezenčné vyučovanie žiakov druhého stupňa ZŠ v skupinkách, ktorí nemajú podmienky na dištančné vzdelávanie z domu,“ uviedlo mesto. Pokračovať v prevádzke bez obmedzení budú aj materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Podmienkou nástupu žiakov do škôl je preukázanie sa aspoň jedného z rodičov čestným vyhlásením o absolvovaní testovania na COVID-19 s negatívnym výsledkom, nie starším ako sedem dní. Samospráva preto v sobotu (20. 2.) zriadi v ZŠ Jozefa Kollára na sídlisku Drieňová odberové miesto na testovanie. „Určené bude výlučne pre rodičov a zamestnancov škôl ZŠ J. Horáka, ZŠ J. Kollára a MŠ Bratská,“ upozorňuje mesto s tým, že na odber je potrebné sa vopred zaregistrovať.

Pre ostatných obyvateľov Banskej Štiavnice sú každú sobotu k dispozícii stále odberové miesta na bezplatné antigénové testovanie v kultúrnom centre, v miestnej plavárni i na ulici Ludvíka Svobodu. Odberové miesto v plavárni je otvorené aj počas nedele.