Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Budovu v prešovských kasárňach zrekonštruujú za 4,48 mil. eur bez DPH

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Cieľom navrhovanej investičnej akcie je vytvoriť vhodné a legislatívnym podmienkam vyhovujúce administratívne, hygienické a iné priestory pre príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Budovu v Sokolovských kasárňach v Prešove zrekonštruujú za 4,48 milióna eur bez DPH. Zhotoviteľ má obnovu dokončiť do 13 mesiacov od prevzatia staveniska. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v centrálnom registri, ktorú Ministerstvo obrany (MO) SR uzavrelo s firmou Deltech Liptovský Mikuláš. V súčasnosti sa budova nevyužíva pre zlý stavebno-technický stav.

"Cieľom navrhovanej investičnej akcie je vytvoriť vhodné a legislatívnym podmienkam vyhovujúce administratívne, hygienické a iné priestory pre príslušníkov Ozbrojených síl SR," priblížil rezort obrany pri vyhlásení verejného obstarávania, ktoré uzavretiu zmluvy predchádzalo. Doplnil, že budovu nadobudol v roku 1914 a v súčasnosti nie je využívaná, keďže je morálne a fyzicky opotrebovaná.

V rámci užšej súťaže vyberalo ministerstvo z dvoch ponúk, ako vyplýva z informácií zverejnených na webe Úradu pre verejné obstarávanie.