Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Budúci prevádzkovateľ MHD už v Nitre otvoril svoje zákaznícke centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V Nitre od 1. januára 2022 končí doterajší dopravca Arriva Nitra. MHD bude zabezpečovať víťaz medzinárodného tendra, spoločnosť Transdev Morava.

Nitra 2. novembra (TASR) – Nový dopravca, ktorý od 1. januára 2022 prevezme mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Nitre, otvoril v utorok svoje zákaznícke centrum Transdev Slovensko. Sídli v mestskej tržnici v smere od Štúrovej ulice. Spustený je aj nový web dopravcu nitra.transdev.sk.

Cestujúci, ktorí nechcú čakať na spustenie mobilnej aplikácie, môžu požiadať o novú dopravnú kartu už teraz. „Počas pracovných dní bude zákaznícke centrum nového dopravcu otvorené od 9. do 17. hodiny. Žiadosť môžu cestujúci vyplniť priamo na pobočke. Pre urýchlenie procesu si môžete stiahnuť tlačivo na internetovej stránke,“ uviedol hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Ako doplnil, už o pár týždňov bude spustená aj mobilná aplikácia, kde cestujúci nájdu všetko na jednom mieste. „Či už je to virtuálna dopravná karta, možnosť kúpy jednorazových aj predplatných cestovných lístkov, cestovný poriadok či aktuálne meškania spojov. Aplikácia bude spustená v decembri,“ doplnil Holúbek.

V Nitre od 1. januára 2022 končí doterajší dopravca Arriva Nitra. MHD bude zabezpečovať víťaz medzinárodného tendra, spoločnosť Transdev Morava. Radnica vyhlásila verejnú súťaž v hodnote takmer 130 miliónov eur ešte vlani. Transdev Morava v nej zvíťazil s cenou za svoje ročné služby v hodnote 9.881.136,30 eura.