Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bugár: Spolupráca v KSK nebola dobrá, preto sme mali svojho kandidáta

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky v Špeciálnej základnej škole na Pomlejskej ceste v Šamoríne počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v sobotu 4. novembra 2017. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Béla Bugár povedal, že pre vlastného kandidáta sa rozhodli na základe skúseností z predchádzajúcich štyroch rokov v kraji.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Richardovi Rašimu (Smer-SD) chýbali v Košickom samosprávnom kraji (KSK) hlasy voličov Mosta-Híd. Pripustil to šéf Mosta-Híd Béla Bugár. Strana mala totiž v kraji na post predsedu vlastného kandidáta.

Bugár povedal, že pre vlastného kandidáta sa rozhodli na základe skúseností z predchádzajúcich štyroch rokov v kraji. "Spolupráca nebola nejako dobrá ani úspešná," povedal pre TASR.

Voľby podľa neho priniesli prekvapujúce výsledky. Ukazuje sa, že spájanie síl, či už na strane koalície, alebo opozície, dokáže viesť k víťazstvu.

Most-Híd skúsil dať v týchto voľbách šancu mladým ľuďom. V Košickom kraji to podľa neho malo väčší úžitok ako v Trnavskom. Most-Híd bude výsledok týchto volieb analyzovať.

Most-Híd teší, že sa v Banskobystrickom samosprávnom kraji podarilo poraziť Mariana Kotlebu (ĽSNS). "No ani víťazstvo Jána Luntera neznamená, že Slovensko porazilo fašizmus a extrémizmus," napísala podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská.



Ľudia si však podľa nej uvedomujú vážnosť situácie a sú aj schopní pre to niečo urobiť. "A to je najlepšia správa z týchto volieb," podotkla. Podobne ako Bugár je z krajských volieb prekvapená. Zvoleným županom gratuluje.