Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Burza práce a informácií zaujala stovky nezamestnaných i školákov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Burzu práce a informácií, ktorá má v Humennom niekoľkoročnú tradíciu, zorganizoval humenský úrad práce v spolupráci s radnicou. Už tradične sa organizátori tešili veľkému záujmu zo strany verejnosti.

Humenné 21. novembra (TASR) - V priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Humennom vyvrcholila počas dnešného dňa Burza práce a informácií, ktorá má v meste niekoľkoročnú tradíciu. Dvojdňové podujatie prinieslo jeho návštevníkom informácie o možnostiach štúdia v regióne a profesiách, ktoré potrebujú obsadiť novými pracovníkmi zamestnávatelia na Slovensku, ale aj v zahraničí. Burzu zorganizoval v meste humenský úrad práce v spolupráci s radnicou.

"Jej prvý deň bol zameraný na žiakov základných škôl, ktorí sa rozhodujú, na akej strednej školu budú študovať. Svoj študijný program im predstavilo 17 školských zariadení z Humenného, Sniny, Michaloviec, ako aj Strážskeho," informovala TASR Michala Macková z tlačového referátu mesta Humenné.

O dnešný deň Burzy práce a informácií sa zaujímali v priestoroch MsKS hlavne tí, ktorí si hľadajú nové zamestnanie. "Zamestnávatelia a pracovné agentúry ponúkali voľné pracovné miesta napríklad v strojárskom, odevnom, potravinárskom a automobilovom priemysle v regiónoch Humenné a Snina, ale aj na území Slovenska či iných krajín Európske únie. Súčasťou boli aj prezentácie zamerané na pomoc pri písaní životopisov, žiadostí o zamestnanie či prípravu na pracovný pohovor," priblížila Macková.

Riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom Gabriela Karšková pre TASR uviedla, že podujatie sa už tradične teší každý rok veľkému záujmu zo strany verejnosti. "Na burzu dnes pricestovalo 1740 ľudí, v utorok sme tu mali približne tisícku školákov z regiónu," poznamenala.

Hlavným prínosom humenskej burzy je podľa jej slov podpora zamestnanosti v regióne, kde je veľa ľudí bez práce. "K podpísaniu pracovných zmlúv počas nej nedošlo, ale zamestnávatelia si zaznamenávali do svojich databáz informácie o jednotlivých uchádzačoch o zamestnanie. Viaceré personálne agentúry dokonca podpisovali s nezamestnanými záväzné dotazníky, čo môže vyústiť v mnohých prípadoch do uzatvorenia pracovných pomerov začiatkom budúceho roka," uzavrela Karšková.