Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

BVS začala s opravou dvoch vodojemov na bratislavskej Kolibe

Bratislavská vodárenská spoločnosť Foto: TASR

Práce sú rozdelené na dve etapy. Skončiť majú v prvej polovici roka 2021.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) odštartovala rekonštrukciu dvoch vodojemov na bratislavskej Kolibe. Prostredníctvom investícií za približne 400.000 eur sa má zlepšiť technický stav objektov, ktoré boli postavené v 60. a 70. rokoch minulého storočia a 50 rokov sa do nich takmer neinvestovalo. TASR o tom informoval hovorca BVS Peter Podstupka.

Práce sú rozdelené na dve etapy. Skončiť majú v prvej polovici roka 2021. Dodávka pitnej vody v tejto oblasti by nemala byť rekonštrukciou ovplyvnená. Možné sú len krátkodobé výpadky, o ktorých budú vodárne vopred informovať.

"Okrem klasickej rekonštrukcie samotných objektov vodojemov a technológií pribudnú na vodojemoch Koliba 2 a Kamzík aj nové systémy odvetrania, ktoré zvýšia technologickú úroveň zabezpečenia vody a tiež bezpečnosti vo vodojeme," spresnil generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš. Vodárne zároveň vybudujú v areáli vodojemu Koliba 2 prepoj potrubí, ktorý umožní zlepšiť manažment distribúcie vody v čase ich pravidelných čistení či mimoriadnych udalostí.