Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

BVS zrekonštruuje vodovod na Hradskej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Spolu s hlavnou trasou vodovodu bude BVS rekonštruovať aj vodovodné prípojky až po domové šachty súkromných majiteľov.

Bratislava 30. júna (TASR) - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) začne v júli s rekonštrukciou vodovodu na Hradskej ulici vo Vrakuni. Následne má hlavné mesto pripravené povrchové úpravy v tejto lokalite. Práce, ktoré sa týkajú takmer kilometrového úseku, si vyžiadajú dopravné obmedzenia. TASR o tom informoval hovorca BVS Peter Podstupka.

"Dlhodobo pracujeme na tom, aby sme sa s mestami a obcami koordinovali pri prácach, ktoré vyžadujú zásah do ciest alebo chodníkov. Ušetríme finančné prostriedky a zabránime neželaným situáciám, keď sa opakovane rozkopávajú čerstvo vyasfaltované úseky ciest," skonštatoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Peter Olajoš.

Na rekonštrukciu Hradskej ulice nasadí BVS tri pracovné skupiny, aby minimalizovala dobu trvania prác na rekonštrukcii vodovodu. Je to maximálny počet pracovných tímov, ktoré vedia podľa spoločnosti pracovať efektívne bez toho, aby sa navzájom obmedzovali. BVS však pripomína, že počas výstavby bude nutné dodržiavať viacero technologických prestávok. Preto sa môže stať, že ľudia budú mať pocit, že na stavbe sa nepracuje.

Spolu s hlavnou trasou vodovodu bude BVS rekonštruovať aj vodovodné prípojky až po domové šachty súkromných majiteľov. V tejto súvislosti žiada verejnosť o súčinnosť, aby mohli byť práce ukončené čo najskôr. Deklaruje, že urobí maximum, aby bola rekonštrukcia dokončená počas letných prázdnin.