Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Požiar v Bystrej sa hasičom podarilo lokalizovať

Na snímke základňa hasičov počas akcie pri likvidácii požiaru lesa v nedostupnom teréne na kopci Veľký Gápeľ v katastri horehronskej obce Bystrá, okres Brezno v stredu 10. júla 2019. Foto: TASR/Prezídium hasičského a záchranného zboru.

Taktika hasenia spočívala počas stredy v hasení zo vzduchu pomocou bambi vakov, na zemi je k požiarisku dopravovaná voda hadicovým vedením.

Bratislava 10. júla (TASR) - Požiar lesa v katastri obce Bystrá v okrese Brezno sa po 11:00 hasičom podarilo lokalizovať. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Naďalej však pokračujú hasebné práce zo vzduchu aj na zemi.

"Hasiči tiež prekopávajú zhorenisko, aby nedošlo k vznieteniu podzemných skrytých ohnísk," priblížila s dôvetkom, že do akcie sa zapojilo 110 hasičov a 35 dobrovoľníkov.

Taktika hasenia spočívala počas stredy v hasení zo vzduchu pomocou tzv. bambi vakov, na zemi je k požiarisku dopravovaná voda hadicovým vedením. Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok na hrebeni vrtuľníky na požiarisko vynášali počas stredy tzv. oto-vaky.

Od večera boli na mieste aj členovia z Asociácie samaritánov SR, ktorí zabezpečovali technickú a logistickú podporu. Hasiči začali s prácami už pred 6:00. Oheň zachvátil les v pásme nad kosodrevinou v pondelok popoludní.