Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Košičan ukradol v Bytči motorkársku výbavu a ohrozoval viacerých ľudí

Snímka z krádeže a výtržností v Bytči, 17. októbra 2020. Foto: FB/Polícia SR - Žilinský kraj

Na čerpacej stanici sa pokúšal zmocniť naštartovanéh vozidla Range Rover.

Bytča 20. októbra (TASR) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil zo zločinu lúpeže a prečinov nebezpečného vyhrážania, poškodzovania cudzej veci a krádeže 23-ročného Michala z Košíc. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Radka Moravčíka mal obvinený muž vojsť v piatok do priestorov súkromnej spoločnosti v Bytči a s nožom v ruke ohrozovať obsluhu.

„V priestoroch súkromnej spoločnosti mal zobrať motocyklistickú prilbu, rukavice a bundu. Opakované výzvy na vrátenie vecí neakceptoval a s nožom v ruke mal ohrozovať obsluhu, ktorá z obavy o svoj život vybehla z budovy.

Obvinený muž mal poškodiť dvere na prevádzke a prejsť na neďalekú čerpaciu stanicu. Tu sa pod hrozbou bezprostredného násilia chcel zmocniť naštartovaného motorového vozidla Range Rover. S vozidlom sa nevedel pohnúť, preto mal z neho vystúpiť a smerovať k miestnemu cintorínu, kde sa s nožom v ruke mal vyhrážať ďalšej osobe, ktorá od neho žiadala vrátenie prilby a bundy," i
nformoval Moravčík.

Doplnil, že muža zadržala privolaná policajná hliadka a eskortovala ho na policajný útvar. „Pri udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby," dodal krajský policajný hovorca.