Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bytovka na žilinskom sídlisku Hájik je po požiari staticky v poriadku

Hasiči zasahujú počas požiaru bytového domu na sídlisku Hájik v Žiline vo štvrtok 4. novembra 2021. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Väčšina bytov je podľa žilinského primátora v obývateľnom stave. S výnimkou strešných bytov, ktoré zasiahol požiar, a bytov o poschodie nižšie, kde zatiekla voda.

Žilina 5. novembra (TASR) – Bytový dom na sídlisku Hájik v Žiline, ktorý vo štvrtok (4. 11.) zachvátil požiar, je staticky v poriadku. Primátor mesta Peter Fiabáne o tom informoval v piatok na brífingu.

Väčšina bytov je podľa žilinského primátora v obývateľnom stave. "Našou hlavnou úlohou momentálne je čo najskôr dostať nájomníkov do bytov. S výnimkou strešných bytov, ktoré zasiahol požiar, a bytov o poschodie nižšie, kde zatiekla voda. Dnes potrebujeme vyjadrenie dotknutých orgánov, že aj v tomto stave je možné byty obývať. A začína sa proces prípravy rekonštrukcie strechy, aby bola budova v poriadku," podotkol.

Dodal, že podľa prvotných odhadov by rekonštrukcia mohla stáť zhruba 100.000 eur. "Najprv musíme vyčísliť poškodenie a pripraviť projektovú dokumentáciu na celú rekonštrukciu. Potom sa z toho vygeneruje suma. Predpokladám, že bez problémov to vieme dostať na najbližšie zasadnutie zastupiteľstva v decembri," skonštatoval Fiabáne.

Doplnil, že obyvatelia bytového domu na Ulici Juraja Hronca využili možnosti ubytovať sa u rodín, príbuzných alebo známych. "Okrem trojčlennej rodiny, ktorá požiadala o pomoc. Je ubytovaná v náhradnom bývaní, kde im zabezpečujeme aj ďalší servis, o ktorý požiadali," uviedol Fiabáne.

Bytový dom na Ulici Juraja Hronca zachvátil požiar vo štvrtok dopoludnia. Plamene sa v bytovke v správe mesta rozhoreli na balkóne jedného z podkrovných bytov. K požiaru privolali profesionálnych hasičov. V 12 bytoch býva 24 obyvateľov, ktorých evakuovali do bezpečia. Pri udalosti sa nikto nezranil.