Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Čechovi ukradli z odloženej bundy takmer 120-tisíc českých korún

Poškodený sedel v interiéri čerpacej stanice pri stole a bundu mal prevesenú na operadle stoličky. Pri odchode zistil, že mu vo vnútornom vrecku chýba peňaženka, v ktorej mal 118.000 českých korún.

Čadca 15. marca (TASR) – Policajti pátrajú po neznámych páchateľoch krádeže na čerpacej stanici v Čadci – Podzávoze, ktorí v pondelok 12. marca o 19.40 h odcudzili v nestráženej chvíli občanovi Českej republiky väčšiu finančnú hotovosť.

TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

„Poškodený muž sedel v interiéri čerpacej stanice pri stole a bundu mal prevesenú na operadle stoličky. Pri odchode zistil, že mu vo vnútornom vrecku chýba peňaženka, v ktorej mal 118.000 českých korún,“ spresnila hovorkyňa KR PZ s tým, že polícia v tejto súvislosti pátra po totožnosti posádky motorového vozidla nezisteného evidenčného čísla.

Dvaja muži vo veku 30 až 35 a približne 50 rokov sa v inkriminovanom čase krátko zdržali na čerpacej stanici pri vedľajšom stole. Podľa záznamov priemyselnej kamery sa mladší z nich náhle postavil a rýchlo odišiel k autu na parkovisku. Po pár sekundách vstal aj starší muž, naskočil do už idúceho vozidla a odišli spolu nevedno kam.

„Žiadame náhodných svedkov, ktorí vedia podať akékoľvek informácie o posádke spomínaného osobného motorového vozidla, pravdepodobne značky Škoda Superb tmavej farby, mieste jeho výskytu či akékoľvek iné skutočnosti, aby ich oznámili na ktoromkoľvek oddelení PZ alebo na bezplatnú telefonickú linku 158,“ dodala Balogová.