Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Centrom výzdoby v Poprade je námestie, novinkou je hviezdne nebo

Na snímke vianočná výzdoba v meste Poprad 6. decembra 2022. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Ozdobené sú aj kruhové objazdy v celom meste, niekoľkometrový anjel je na križovatke v centre, ďalší sa nachádza pri nemocnici.

Poprad 7. decembra (TASR) - V Poprade sa po roku opäť rozsvietila vianočná výzdoba, jednou z noviniek je úplne nové hviezdne nebo na Ulici 1. mája. Vedúci organizačného odboru na mestskom úrade René Šoltés informoval, že akýmsi centrálnym bodom vianočnej výzdoby je vianočný stromček a veľký adventný veniec okolo fontány na Námestí sv. Egídia.

"Dozdobenejšie sú stromy pri evanjelickom kostole, kde je opäť osadená 'selfie' obálka. Zachovaná ostáva aj srdcová fantázia na stromoch a tiež lampová fantázia a guľa pri kostole," priblížil Šoltés. V parku pri kine Tatran sú na stromoch vtáky a veveričky a na zemi jelene a sobíky. Brána pri obchodnom centre i na konci námestia zostala zachovaná. "Rodinka medveďov si tento rok svoje miesto našla v parku pri fontáne," dodáva Šoltés s tým, že pri budove okresného súdu opäť dominuje betlehem.

Na snímke vianočná výzdoba v meste Poprad 6. decembra 2022.
Foto: TASR - Adriána Hudecová


Ozdobené sú aj kruhové objazdy v celom meste, niekoľkometrový anjel je na križovatke v centre, ďalší sa nachádza pri nemocnici. Malí anjeli, kométa, sviece, snehuliaci i nápis Poprad zdobia ďalšie menšie kruhové križovatky. "Vianočnej výzdobe sa tešia aj v mestských častiach. Vo Veľkej sú osadené sane so sobmi, medvede i girlandy, v Strážach dva vianočné stromy a v Spišskej Sobote ľudí potešia selfie krídla a pyramídová guľa, pribudol tam aj zvonček. V Matejovciach je jelenček s vločkami, ďalej vianočný strom a na malom kruhovom objazde svieti medveď," dodáva Šoltés. Pri popradskej Aréne má opäť svoje miesto vláčik a pred zimným štadiónom zase korčule.

Ani mesto Poprad v týchto ťažkých časoch neobišlo šetrenie. "Celú vianočnú výzdobu v tomto roku inštalovali pracovníci mestského úradu svojpomocne. Vianočná výzdoba nebude môcť svietiť nepretržite, zažínať sa bude spolu s verejným osvetlením a zhasínať sa bude o desiatej hodine večer," uviedol primátor Anton Danko. Vianočná výzdoba v Poprade poslednýkrát zažiari 8. januára.