Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Centrum Trnavy je dnes pre seniorov

Bez popisu Foto: TASR/Štefan Puškáš

Seniorom v Trnave sú v letných mesiacoch venované aj všetky nedele, na ktoré sú pripravené v Mestskom amfiteátri koncertné vystúpenia dychovej hudby.

Trnava 18. júla (TASR) – Prehliadku historického centra mesta špeciálne pre seniorov pripravili nadnes v Trnave.

Je súčasťou rozsiahleho programu v rámci Európskeho roku aktívneho starnutia (ERAS), v ktorom radnica upriamila pozornosť na potreby a záujmy obyvateľov v staršom veku. Ulicami starej Trnavy seniorov popoludní prevedie a o histórii jej vzácnych objektov porozpráva sprievodca v seniorskom veku, avšak stále veľmi aktívny Štefan Bánovec. Zraz je o 15.30 pred radnicou.

Na letné mesiace si trnavskí seniori môžu v kalendároch zaškrtnúť aj všetky nedele, na ktoré sú pripravené v Mestskom amfiteátri koncertné vystúpenia dychových hudieb. V polovici septembra sa uskutoční Pochod zdravia seniorov do Kamenného mlyna a v októbri dvojdňový Veľtrh pre seniorov s veľkým priestorom aj pre prezentáciu ich aktivít. V tomto ročníku privítajú aj zástupcov seniorov z krajských miest Združenia K8 a partnerských miest Trnavy. V programe trnavského ERAS je aj divadelné predstavenie Ticho lieči, omša v Katedrále sv. Jána Krstiteľa za starých a chorých či počítačový kurz.

Na jeseň bude pokračovať kurz o využití liečivých a aromatických bylín Bylinky a čaje o péci. Program ERAS je otvorený aj pre ďalšie podujatia, ktoré mesto doplní v priebehu nasledujúcich mesiacov.