Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Centrum voľného času sa postará počas štrajku o žiakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na pondelok Centrum voľného času v Dunajskej Strede pre žiakov pripravilo divadelné predstavenie pod názvom Hviezdička pre teba. O ďalšom postupe počas štrajkových dní sa dohodnú s Mestským úradom.

Dunajská Streda/Galanta 23. novembra (TASR) - Počas štrajku školských zamestnancov na pondelok (26. 11.) v dopoludňajších hodinách pripravilo pre žiakov Centrum voľného času (CVČ) v Mestskom kultúrnom stredisku v Dunajskej Strede divadelné predstavenie pod názvom Hviezdička pre teba. "Po predstavení sa stretneme s riaditeľkou CVČ a dohodneme sa na ďalšom postupe počas štrajkových dní," informovala TASR vedúca odboru školstva, sociálnych vecí, športu a kultúry Mestského úradu Dunajská Streda Tímea Molnár.

"Určite zabezpečíme voľnočasové aktivity pre žiakov základných škôl ale naše kapacity sú obmedzené. CVČ má len šiestich pedagogických zamestnancov," zdôraznila.

Mestský úrad Dunajská Streda na základe informácií získaných od riaditeľov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Dunajská Streda informuje na svojej webovej stránke zákonných zástupcov detí a žiakov o štrajku pedagógov. Podľa uvedených informácií, na štrajku sa zúčastní Základná škola (ZŠ) na Jilemnického ulici v dňoch 26. - 27. novembra. Či škola bude pokračovať v štrajku aj v ďalších dňoch, rozhodnú zamestnanci. ZŠ Gyulu Szabóa s vyučovacím jazykom maďarským (VJM), ZŠ Zoltána Kodálya s VJM, ZŠ Ármina Vámbéryho s VJM sa zapoja rovnako do štrajku až do jeho odvolania. Základná umelecká škola sa zapojí tiež do štrajku, ktorý sa začína 26. 11. 2012. Štrajku sa nezúčastnia: Základná škola Smetanov háj, CVČ a materské školy.

CVČ v Galante pracuje budúci týždeň podľa riadneho plánu v poludňajších hodinách. "Osobitný program sme nepripravili," povedala riaditeľka Beáta Reisingerová s tým, že v nedeľu (25. 11.) v CVČ - Spektrum v Galante a mestskej časti Nebojsa sa koná viazanie vencov. "Rovnako sme pripravili viazanie vencov na 26. novembra v Kultúrnom dome Javorinka," konštatovala.

Prečítajte si aj: