Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Cenu Trnavského kraja získalo 33 laureátov

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Cena bola udelená v siedmich kategóriách, a to zdravotníctvo, sociálna starostlivosť, školstvo, kultúra, šport, doprava a občianska spoločnosť.

Trnava 30. septembra (TASR) - Cenu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorá je najvyšším verejným ocenením kraja za mimoriadny prínos k jeho rozvoju, získalo 33 laureátov. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo v stredu (29. 9.) v Divadle Jána Palárika v Trnave. "Veľmi ma teší, že sme ocenili inšpiratívnych jednotlivcov a kolektívy, ktorí z Trnavského kraja robia lepší a krajší domov nás všetkých. Robia ho tiež prívetivejším pre všetkých prichádzajúcich a šíria dobré meno všade vôkol. Som hrdý, že spolu tvoríme kraj vo všetkých oblastiach spoločenského života," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Zoznam ocenených 24 jednotlivcov a deviatich kolektívov schválili krajskí poslanci na septembrovom zasadnutí. Cena bola udelená v siedmich kategóriách, a to zdravotníctvo, sociálna starostlivosť, školstvo, kultúra, šport, doprava a občianska spoločnosť.

Medzi laureátmi je napríklad pedagóg Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch Peter Rusnák, ktorý u žiakov rozvíja občianske hodnoty a postoje cez rôzne proeurópske aktivity. Ocenený bol aj kolektív oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta.

Cenu in memoriam získala poetka a pedagogička Jana Štefánia Kuzmová a ocenenie si odniesol aj slovenský reprezentant v boxe Andrej Csemez, ktorý na nedávnej letnej olympiáde v Tokiu obsadil 8. miesto.