Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Ceny tepla pre Prešovčanov v tomto roku neporastú

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Prešovčania zaplatia za teplo v tomto roku rovnako ako vlani, teda bez akéhokoľvek navýšenia. Informovala o tom tamojšia spoločnosť Spravbytkomfort.

Prešov 11. januára (TASR) - Prešovčania zaplatia za teplo v tomto roku rovnako ako vlani, teda bez akéhokoľvek navýšenia. Informovala o tom tamojšia spoločnosť Spravbytkomfort.

"Pod tento priaznivý stav sa podpísali predovšetkým rozsiahle investície do modernizácie tepelného hospodárstva. Tie prinášajú ovocie v podobe stabilizácie ceny tepla," poznamenala Natália Banduričová, riaditeľka zmienenej spoločnosti, ktorá je najväčším dodávateľom tepla v meste Prešov.

Ceny platné od 1. januára tohto roka pre odberné miesta v Prešove sú na úrovni: variabilná zložka maximálnej ceny tepla bez DPH je 0,0450 eura za kilowatthodinu, fixná zložka maximálnej ceny tepla bez DPH je 170,00 eura za kilowatthodinu.

Spravbytkomfort, ktorý oslávi v tomto roku 10. výročie spolupráce s rakúskym partnerom Energiecomfort Viedeň, investoval v posledných rokoch do obnoviteľných zdrojov energie. Týka sa to predovšetkým dvoch kotolní na biomasu, a to na Sídlisku III a na sídlisku Sekčov. Spoločnosť zároveň ukončila v roku 2014 rozsiahlu investíciu do kogeneračnej jednotky na sídlisku Šváby.

"To všetko prináša osoh obyvateľom Prešova v podobe finančnej úspory a tiež čistejšieho ovzdušia v krajskom meste. Investície do obnoviteľných zdrojov energie sa vyplatili," konštatoval člen predstavenstva prešovskej spoločnosti a zástupca rakúskeho Energiecomfortu Paul Minarik.