Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Českých a poľských turistov zastihla v oblasti Troch kôp búrka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na pomoc turistom odišli dve skupiny horských záchranárov zo Žiarskej doliny a tretia zo Zverovky.

Tvrdošín 28. augusta (TASR) – Horskí záchranári zo Západných Tatier zasahovali v sobotu večer v oblasti Troch kôp a medzi Hrubou kopov a Troma kopami. Nezávisle od seba ich požiadali o pomoc dve dvojice poľských a českých turistov, ktoré uviazli v horách v búrke a krupobití. Informovala o tom na svojej webovej stránke Horská záchranná služba (HZS).

Pre pretrvávajúcu mohutnú búrkovú činnosť nebolo možné nasadenie leteckej techniky. Na pomoc turistom odišli dve skupiny horských záchranárov zo Žiarskej doliny a tretia zo Zverovky.

"Turistov po príchode na miesto zateplili, poskytli im nepremokavé oblečenie, prilby a sedacie úväzy a za použitia lanovej techniky ich sprevádzali v silnej búrke do Smutného sedla. Odtiaľ dvojica poľských turistov pokračovala so záchranármi HZS zo severnej strany Západných Tatier na Ťatliakovu chatu, kde boli ubytovaní. Dvojica českých turistov zostúpila so záchranármi HZS do ústia Žiarskej doliny, kde mali zaparkované auto," informuje HZS s tým, že záchrannú akciu ukončili v neskorých nočných hodinách.