Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší regionálne turistické centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Organizácia slávnostne otvorila časť priestorov, ktorá slúži ako prvý kontakt s návštevníkmi regiónu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bojnice 20. apríla (TASR) - Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší regionálne turistické centrum. Oblastná organizácia cestovného ruchu región horná Nitra - Bojnice (OOCR RHNB) ho otvorila v sobotu v priestoroch na Hurbanovom námestí v Bojniciach počas otvorenia letnej turistickej sezóny na hornej Nitre.

"OOCR RHNB sa v tomto roku rozhodla časť finančných prostriedkov od Ministerstva cestovného ruchu a športu SR použiť práve na zriadenie a otvorenie regionálneho turistického centra. Slúžiť bude prioritne na propagáciu aktivít a podujatí našich členov," uviedla pre TASR riaditeľka OOCR RHNB Andrea Freimann.

Organizácia podľa nej slávnostne otvorila časť priestorov, ktorá slúži ako prvý kontakt s návštevníkmi regiónu, ako i kanceláriu OOCR. Zriadenie centra okrem ministerstva podporilo i mesto Bojnice. "Veríme, že to bude veľkým prínosom a krokom vpred v rozvoji cestovného ruchu nášho regiónu. Rovnako že bude nielen prínosom pri poskytovaní informácií turistom, ale i v práci v oblasti budovania cestovného ruchu," skonštatovala Freimann.

Letná turistická sezóna v Bojniciach sa tento rok bude niesť v znamení šafranu. Bojnice boli kedysi známe tým, že sa tam toto vzácne a drahé korenie zbieralo. V 16. a 17. storočí bol horniacky a najmä bojnický šafran pokladaný za najlepší, dokonca ho uznávali zahraniční učenci.

Súčasťou otvorenia letnej turistickej sezóny bola i oslava 30. výročia stálej scény sokoliarov Aquila v Bojniciach, ktorú pripomína i fotografická výstava od Andrey Blaho Zerola, takisto sokoliarske vystúpenia, rozprávkové predstavenie či otvárací sprievod s alegorickým vozom.