Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Cestovný ruch môže dávať viac práce, zhodli sa kandidáti na šéfov VÚC

Konferenciu o riešení nezamestnanosti v okresoch s dlhodobo najvyššou mierou evidovanej nezamestnanosti - Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava - usporiadali dnes v Tornali.

Tornaľa 25. októbra (TASR) - Konferenciu o riešení nezamestnanosti v okresoch s dlhodobo najvyššou mierou evidovanej nezamestnanosti - Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava - usporiadali dnes v Tornali. Ako TASR informoval Michal Páleník z Inštitútu zamestnanosti, na diskusiu o tejto téme pozvali kandidátov na post predsedu Banskobystrického a Košického samosprávneho kraja.

Z Banskobystrického kraja prišli do Tornale diskutovať iba traja kandidáti. Podľa organizátora mali na riešenie problematiky zamestnanosti rôzne názory, no zhodu našli v niekoľkých konštatovaniach. "Všetci súhlasili s tým, že oblasťou s veľkým potenciálom v týchto troch okresoch je cestovný ruch. Aj do Tornale prichádzajú ľudia s ostatných regiónov, no ponuka služieb má ešte veľké rezervy. Rovnako sú tu možnosti podpory domácich produktov. Uchádzači o post župana sa tiež vzácne zhodli na tom, že samosprávne kraje majú pomerne slabé legislatívne možnosti na to, aby mohli aktívne ovplyvňovať politiku zamestnanosti. Môžu však vplývať na školstvo, sociálne veci či kultúru a tieto môžu opäť následne generovať pracovné miesta," povedal Páleník.