Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Cestu medzi Veľkými Uhercami a Skýcovom zrekonštruujú za 12 mil. eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Rekonštrukciu cesty II/511 projekčne rozdelili na štyri etapy, ako prvú budú realizovať tretiu etapu, ktorá je v najhoršom stave.

Veľké Uherce 30. decembra (TASR) - Časť cesty druhej triedy medzi Veľkými Uhercami (okres Partizánske) a Skýcovom (okres Zlaté Moravce) zrekonštruujú za 12,081 milióna eur. Dodávateľa prác vybral Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) cez verejnú súťaž.

Rekonštrukciu cesty II/511 projekčne rozdelili na štyri etapy, ako prvú budú realizovať tretiu etapu, ktorá je v najhoršom stave.

Dodávateľom prác má byť na základe výsledku verejného obstarávania združenie spoločností Eurovia SK a ViOn. Rekonštrukciu by mali zrealizovať za 12.081.172,44 eura. Zmluva o dielo ešte nie je účinná, verejnú súťaž totiž musí ešte odobriť riadiaci orgán.

Na rekonštrukciu úseku od osady Rudica – Fatimová až po najvyšší bod trasy s názvom Vrchhora získala krajská samospráva financie z Integrovaného regionálneho operačného programu. Celková výška výdavkov na projekt je približne 10,2 milióna eur, z toho 7,6 milióna eur predstavuje nenávratný finančný príspevok.

Krajská samospráva verejné obstarávanie na dodávateľa tretej etapy rekonštrukcie cesty II/511 opakovala, súťaž jej nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). "Dôvodom na zrušenie súťaže na túto etapu rekonštrukcie bol podľa názoru ÚVO neprimeraný rozsah požiadaviek verejného obstarávateľa na predkladanie ponúk uchádzačov o zákazku a nedostatočné zdokumentovanie vyhodnotenia ponuky úspešného uchádzača, pričom tieto zistenia ÚVO mohli mať vplyv na výsledok predmetného verejného obstarávania," uviedla pred časom TASR hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.