Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Cestujúci košickou MHD môžu využiť virtuálny cestovný lístok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Virtuálne cestovné lístky na košickú MHD si možno zakúpiť prostredníctvom troch aplikácií, okrem uvedenej sú to aj Antik a Ubian.

Košice 23. februára (TASR) - Cestujúci košickou mestskou hromadnou dopravou (MHD) môžu po novom využiť aj predplatné virtuálne cestovné lístky na 30, 90, 180 a 365 dní. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) spustil ich predaj cez mobilnú aplikáciu Hopin. TASR o tom informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Službu predaja virtuálnych cestovných lístkov prostredníctvom uvedenej mobilnej aplikácie spustili na jar 2021. Koncom vlaňajšieho leta pribudli k základným lístkom aj tie zľavnené. Po novom sú k dispozícii i takzvané mesačníky. „Platba za lístok je možná cez kredit, ktorý si cestujúci dobijú v aplikácii, jednorazovou platbou cez platobnú kartu alebo cez firemný Hopin účet,“ uviedla.

Virtuálne cestovné lístky na košickú MHD si možno zakúpiť prostredníctvom troch aplikácií, okrem uvedenej sú to aj Antik a Ubian. Ako Petrušová dodala, postupne by mali byť mesačníky dostupné i prostredníctvom nich.