Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Cestujúci v prešovskej MHD musia mať nasadený respirátor

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Všetkých cestujúcich dôrazne žiadame, aby boli ohľaduplní voči ostatným, a aby dodržiavali platné opatrenia, povedal hovorca mesta Prešov.

Prešov 20. septembra (TASR) - Počas prepravy vo vozidlách prešovskej MHD od pondelka vstúpilo do platnosti nové pravidlo. Všetci cestujúci sú povinní mať prekryté dýchacie cesty respirátorom minimálne triedy FFP2. Dôvodom je prechod Prešovského okresu do červenej farby, čo predstavuje v rámci pravidiel COVID automatu prvý stupeň ohrozenia. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

"Doteraz mohli cestujúci nosiť aj bežné rúška, od pondelka je každý cestujúci povinný mať prekryté dýchacie cesty respirátorom najmenej triedy FFP2. Rovnaké pravidlo platí aj v predajniach Dopravného podniku mesta Prešov. Všetkých cestujúcich dôrazne žiadame, aby boli ohľaduplní voči ostatným, a aby dodržiavali platné opatrenia," povedal Tomek.

Aktuálne platné opatrenia sa podľa jeho slov riadia COVID automatom schváleným vládou SR. Podrobné informácie a výnimky možno nájsť na webstránke automat.gov.sk/presov.