Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Nie všetky cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné

Foto: TASR/Edmund Örzsik

Slabé sneženie hlásia od rána cestári v okresoch Bardejov, Vranov nad Topľou, Medzilaborce a v okresoch Svidník a Humenné registrujú dážď so snehom.

Prešov 2. februára (TASR) – Napriek tomu, že vo viacerých oblastiach Prešovského kraja v noci na dnes pripadol čerstvý sneh, cesty sú zjazdné s výnimkou cesty 3. triedy medzi obcami Štrba a Šuňava, okres Poprad.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja na svojej webovej stránke informuje, že na spomínanej ceste sa pre nárazový vietor vytvárajú záveje, čo znemožňuje premávku, preto je cesta uzavretá.

Slabé sneženie hlásia od rána cestári v okresoch Bardejov, Vranov nad Topľou, Medzilaborce a v okresoch Svidník a Humenné registrujú dážď so snehom. Vodiči by mali zvýšiť pozornosť aj v okolí Stakčína, okres Snina, kde je hmla a znížená viditeľnosť. Nárazový vietor môžu vodiči očakávať pod Tatrami.

Podľa aktuálne zverejnených informácií sú cesty 1. triedy v kraji zjazdné, prevažne mokré, v okolí Vranova nad Topľou je na vozovke kašovitá vrstva do jedného centimetra. Miestami utlačená vrstva snehu do dvoch centimetrov je na úsekoch ciest pri Obručnom.

Cesty 2. triedy sú v okresoch Prešov, Svidník a Bardejov prevažne mokré, v ostatných okresoch je na nich miestami kašovitá vrstva snehu, v oblasti Tatier prevažne utlačený sneh do dvoch centimetrov. Na cestách 3. triedy vo vyšších polohách je snehová vrstva do troch centimetrov, čerstvý sneh napadol v oblasti Popradu.

Okrem spomínanej uzávierky cesty pri Štrbe cestári nehlásia žiadne mimoriadne udalosti. Podľa informácií operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove hasiči dnes do 8.00 h nemuseli zasahovať pri vážnejších dopravných nehodách.