Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Cez víkend sa v Holíči uskutoční 12.ročník Holíčskeho zámockého okruhu

Na snímke je zámok v Holíči 15. augusta 2021. Foto: TASR - Vladimír Miček

Súčasťou podujatia je aj 13. ročník Zámockých pivných slávností.

Holíč 16. augusta (TASR) – V uliciach mesta Holíč sa uskutoční v sobotu (20. 8.) už 12. ročník Holíčskeho zámockého okruhu. TASR o tom informoval hovorca mesta Jaroslav Čársky.

"Už tradične sa raz do roka premenia ulice mesta na pretekársku trať. Diváci sa môžu tešiť aj na zaujímavé pretekárske mená ako sú dvojnásobný majster sveta Carlos Lavado, Peter Baláž, Alfio Crespi, alebo Ján a Peter Darnadiovci. Podujatie sa začína o 9.00 h tréningami. Samotné preteky majú štart o 14.00 h. Vyhodnotenie pretekov bude o 18.00 h," uviedol primátor mesta Zdenko Čambal.

Súčasťou podujatia je aj 13. ročník Zámockých pivných slávností. "Ide o festival, kde si prídu na svoje milovníci piva a dobrej muziky. Začiatok je naplánovaný od 16.00 h v areáli Holíčskeho zámku a v rámci podujatia vystúpia skupiny Vinohrad, Take It Easy, SLZA, The Crownies a revival Fredieho Mercuryho," informoval Čársky.

Návštevníci budú môcť ochutnať pivá viac ako 14 pivovarov. "Pripravená bude aj výstava veteránov, ktorá bude k dispozícii širokej verejnosti už od 8.30 h na zámku. Podujatie bude spojené s tombolou, a taktiež so súťažami s pivom," doplnil hovorca mesta.