Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Bratislave cha-chu tancovali mladí i starí, padol rekord

Tancovanie cha-cha na Hlavnom námestí. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zapojili sa všetky vekové kategórie, mladí, aj seniori, skúsení tanečníci, aj ľudia, ktorí tancovali cha-chu prvý raz.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Na Hlavnom námestí v Bratislave dnes, krátko po 16.30 h, padol rekord v hromadnom tanci cha-cha.

"Zaregistrovaných bolo 104 účastníkov, výsledok bude publikovaný v Knihe slovenských rekordov," potvrdil TASR zakladateľ tejto knihy Igor Svitok.

"V tomto prípade ide dokonca o rekord do určitej miery medzinárodný, keďže sa zaregistrovalo aj šesť dievčat z Uruguaja," poznamenal.

"Zapojili sa všetky vekové kategórie, mladí aj seniori, skúsení tanečníci aj ľudia, ktorí to podľa mňa tancovali po prvý raz," zdôraznil. Na otázku, ako pomerne náročný tanec zvládali nováčikovia, reagoval, že tanečná škola TOP CENTRUM organizovala najprv nácvik vystúpenia, až potom mohli spustiť samotnú akciu. "Sedem- či osemkrát sa to nacvičovalo," povedal Svitok s tým, že prezentácia a nácvik prebiehali už od 15. hodiny.

Foto: TASR/Štefan Puškáš


Podujatie s názvom Dance rekord 2013 bolo organizované pod záštitou hlavného mesta a primátora Milana Ftáčnika v rámci Mesiaca úcty k starším. Každoročný októbrový Seniorfest býva tradičným vyvrcholením aktivít, ktoré mesto organizuje pre seniorov. Ako 4. októbra uviedla Daniela Rodinová z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta, dnešné podujatie je venované nielen seniorom, zapojiť sa môže každý.



Seniorfest 2013 sa oficiálne začal 1. októbra. V rámci Dňa zdravia sa mohli seniori poradiť s odborníkmi o svojom zdraví a absolvovať bezplatné vyšetrenie krvného tlaku, cholesterolu či množstva cukru v organizme. Zároveň mestská samospráva pre nich otvorila Seniorfitpark v Kultúrno-komunitnom centre Zora v Trnávke, kde môžu športovať, udržiavať si zdravý životný štýl a kondíciu, relaxovať v kolektíve pri spoločných cvičeniach, ale aj individuálne.

Na Mesiac úcty k starším sú pripravené aj ďalšie podujatia, napríklad počítačové a zdravotné kurzy či tvorivé dielne, ktoré ukážu prepojenia skúseností a zručností starých rodičov s deťmi. Chýbať nebude ani koncert Kytica pozdravov, ktorý pre starších Bratislavčanov pripravuje mladá generácia, žiaci umeleckých škôl a centier voľného času. Primátor Milan Ftáčnik na ňom ocení titulom Senior roka 2013 piatich dôchodcov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj a propagáciu hlavného mesta.