Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Chocholná-Velčice obmedzila využitie pitnej vody a čerpanie z potoka

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na sociálnej sieti obec informuje aj o zákaze čerpania vody z potoka Chocholnica. Dôvodom je ochrana potočného ekosystému v situácii havarijného nedostatku vody v potoku.

Chocholná-Velčice 4. júla (TASR) – V obci Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese dočasne obmedzili využívanie pitnej vody na polievanie záhrad a trávnikov, ihrísk a cestnej zelene. Zakázali tiež napúšťanie bazénov, umývanie áut a polievanie verejných priestranstiev. Informovala o tom obec na svojej webovej stránke.

"Trenčianske vodárne a kanalizácie z dôvodu nepriaznivých klimatických podmienok a výrazného poklesu výdatnosti vodných zdrojov v regióne, z ktorých je zabezpečovaná dodávka pitnej vody, žiadajú o dočasné obmedzenie užívania pitnej vody v čase jej nedostatku," informuje obec.

Na sociálnej sieti obec informuje aj o zákaze čerpania vody z potoka Chocholnica. Dôvodom je ochrana potočného ekosystému v situácii havarijného nedostatku vody v potoku. Žiadajú občanov, aby bezodkladne uvoľnili a odstránili z potoka všetky prehrádzky, ktoré si zriadili v súvislosti s odberom vody.

"Na základe rozhodnutia Slovenského vodohospodárskeho podniku ako správcu vodného toku a Slovenského rybárskeho zväzu ako správcu rybárskeho revíru sa s okamžitou platnosťou zakazuje až do odvolania čerpanie vody z potoka Chocholnica na polievanie trávnikov, záhrad aj akékoľvek iné účely," informovala obec na sociálnej sieti.

Správcovia vodného toku i rybárskeho revíru budú podľa obce dodržiavanie zákazu priebežne kontrolovať a v prípade zistenia jeho nedodržiavania pristúpia k odstráneniu odberného zariadenia z koryta potoka.