Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Chodec vošiel autu jazdiacemu po R1 náhle do cesty, zraneniam podľahol

K zrážke došlo na diaľnici, ktorú môžu používať len vodiči motorových vozidiel a iným účastníkom cestnej premávky je používanie diaľnice zakázané. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

K zrážke došlo na diaľnici, ktorú môžu používať len vodiči motorových vozidiel a iným účastníkom cestnej premávky je jej používanie zakázané.

Banská Bystrica 30. decembra (TASR) – K tragickej nehode došlo vo štvrtok (29. 12.) na ceste R1 v Banskej Bystrici, kde vodičovi osobného auta, ktorý jazdil v smere od Zvolena do Banskej Bystrice, vošiel spoza zvodidiel náhle do cesty 39-ročný chodec. Ťažkým zraneniam v nemocnici podľahol. Informovala o tom v piatok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"K zrážke došlo na diaľnici, ktorú môžu používať len vodiči motorových vozidiel a iným účastníkom cestnej premávky je jej používanie zakázané. Chodec nebol označený reflexnými prvkami a na diaľnicu vošiel mimo priechodu pre chodcov. Diaľničná polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedli policajti.