Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Chodník k vodopádu Bystrô doplnili o oddychové miesta

Vodopád Bystrô na Podpoľaní. Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Zhotoviteľom diela vrátane projektového zámeru a technickej správy je Pavol Rajčan.

Hriňová 20. novembra (TASR) - Mesto Hriňová zrealizovalo od začiatku jesene 2022 rekonštrukciu turistického chodníka, vedúceho k známej podpolianskej atrakcii – národnej prírodnej pamiatke vodopád Bystrô. S finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 35.240 eur doplnilo oddychové miesta a vybudovalo tiež via-ferratovú cestu.

"Cieľom bolo zlepšenie stavu okolia vodopádu, zvýšenie návštevnosti a celkovej podpory rozvoja cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji," informuje mesto na svojej stránke.

Zhotoviteľom diela vrátane projektového zámeru a technickej správy je Pavol Rajčan. Práce na rekonštrukcii turistického chodníka vykonávali zamestnanci mesta Hriňová v spolupráci s CHKO Poľana a dobrovoľníkmi.

"Projekt prispel k zatraktívneniu tohto turisticky navštevovaného miesta a vytvoreniu bezpečnej turistickej výstupovej trasy na samotnú Poľanu. Realizácia projektu má potenciál pozitívne prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne Podpoľania," dodáva mesto Hriňová.