Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Bratislavskom kraji stúpla

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Celkovo sa počas týždňa zistilo 989 akútnych respiračných ochorení.

Bratislava 30. januára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v Bratislavskom kraji vzrástla počas štvrtého kalendárneho týždňa 2023 v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o 7,5 percenta. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava Katarína Nosálová.

Celkovo sa počas týždňa zistilo 989 akútnych respiračných ochorení. "Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v okrese Bratislava III, najnižšia v okrese Pezinok. Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť na ARO bola hlásená vo vekovej skupine 0- až 5-ročných detí," ozrejmila regionálna hygienička Eva Fitzová.

V Bratislavskom kraji bolo tiež hlásených 47 ochorení na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO). "Oproti minulému týždňu je výskyt CHPO nižší o 35,4 percenta," priblížila Fitzová. V šiestich prípadoch podľa nej zaznamenali komplikácie, išlo o sínusitídy.

Najvyššia chorobnosť na CHPO bola v okrese Bratislava III, naopak, najnižšia v okrese Bratislava II. "V okrese Malacky a v okrese Pezinok nebol zaznamenaný žiadny výskyt ochorenia," dodala Fitzová.