Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Chránená krajčírska dielňa ušije seniorom v Starom Meste 500 rúšok

Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Rúška sú prioritne určené pre staromestské seniorské centrá.

Bratislava 17. marca (TASR) – Seniori v bratislavskom Starom Meste dostanú 500 bavlnených rúšok. Zhotovuje ich pre nich chránená dielňa založená pred desiatimi rokmi občianskym združením Klub Donna Rosi. Prvých 100 kusov už bolo mestskej časti odovzdaných v pondelok (16. 3.). Samospráva o tom informuje na webovej stránke.

"Naša mestská časť dlhodobo spolupracuje s chránenou krajčírskou dielňou. Na našu žiadosť o pomoc pri aktuálnom akútnom nedostatku jednorazových rúšok zareagovali okamžite a bez váhania a ponúkli, že ušijú rúška pre Staromešťanov," konštatuje starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Rúška sú prioritne určené pre staromestské seniorské centrá. Prvých 100 rúšok ochráni aj všetky terénne opatrovateľky v domácej opatrovateľskej službe mestskej časti, ktoré sa starajú o vyše 200 staromestských seniorov. "Naše rúška presne kopírujú klasické rúška z lekárne. Sú dvojvrstvové, zhotovené z čistej bavlny, čiže na rozdiel od jednorazových rúšok sú aj prateľné," priblížila riaditeľka Donna Rosi Emília Harmathová.

Projekt bude financovaný z individuálnych dotácií starostky Starého Mesta.