Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Chrípkové prázdniny mali v Košickom kraji v 35 školách a škôlkach

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu hlásili tri MŠ v okrese Michalovce, po dve v okresoch Košice II, Košice-okolie, Rožňava, Trebišov a jedna MŠ v okrese Sobrance.

Košice 6. marca (TASR) - Takzvané chrípkové prázdniny pre zvýšenú chorobnosť mali v minulom týždni v Košickom kraji v 12 materských školách (MŠ), 22 základných školách (ZŠ) a jednej strednej škole. Oproti predchádzajúcemu týždňu klesol výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) o 9,9 percenta a výskyt chrípke podobných ochorení (CHPO) je nižší o 16,7 percenta. O epidemiologickej situácii za 9. kalendárny týždeň informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach na svojej webovej stránke.

Celkovo mali za minulý týždeň hlásených 9746 prípadov ARO, z toho bolo 737 prípadov chrípky a jej podobných ochorení. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u 247 osôb, čo predstavuje 2,5 percenta zo všetkých ARO," uvádza RÚVZ. Najvyššiu chorobnosť na ARO zaznamenali v okrese Košice IV a najnižšiu v okrese Košice III.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu hlásili tri MŠ v okrese Michalovce, po dve v okresoch Košice II, Košice-okolie, Rožňava, Trebišov a jedna MŠ v okrese Sobrance.

Pri ZŠ išlo o šesť v Trebišovskom okrese, po päť v okrese Michalovce a Košice-okolie, dve v Rožňavskom okrese a po jednej v okresoch Košice I, Košice IV, Sobrance a Spišská Nová Ves.

Chrípkové prázdniny mali aj na strednej škole v Trebišovskom okrese.

V rámci ochorenia COVID-19 hlásili v minulom týždni v Košickom kraji 196 prípadov, čo je o 23 viac ako týždeň predtým.