Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Čierna nad Tisou zabezpečí dodržiavanie karantény na Školskej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mesto má v lokalite dohliadnuť na izoláciu nakazených v domácom prostredí, ako aj všetkých tých, ktorí boli s nimi v úzkom kontakte.

Čierna nad Tisou 16. februára (TASR) – Dodržiavanie karanténnych opatrení aj za asistencie polície je povinné zabezpečiť mesto Čierna nad Tisou (okres Trebišov) na ulici Školská, konkrétne v bytovom dome číslo 188. Stanovuje to najnovšia vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Trebišov s cieľom zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19.

Mesto má v lokalite dohliadnuť na izoláciu nakazených v domácom prostredí, ako aj všetkých tých, ktorí boli s nimi v úzkom kontakte. V prípade zistenia porušenia karantény je potrebné zabezpečiť obmedzenie pohybu daných osôb v rámci mesta a nahlásenie porušení, nových ochorení či podozrení z nákazy na RÚVZ. Mesto je tiež povinné zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti rodinných a bytových domov na Školskej ulici.

Podľa oznámenia radnice v Čiernej nad Tisou počas antigénového testovania v sobotu a nedeľu (13. - 14. 2.) otestovali 1630 osôb. Pozitívny výsledok testu na koronavírus malo 23 osôb, pričom štyria z nich neboli obyvatelia mesta. Celková pozitivita tak predstavovala 1,41 percenta a pozitivita osôb s trvalým pobytom v meste 1,16 percenta.