Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Cintorín na Mariánskej ulici v Prievidzi bude otvorený dlhšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Pietne miesta v mestských častiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka, Hradec a Necpaly sú prístupné bez obmedzenia.

Prievidza 13. októbra (TASR) - Hlavný cintorín na Mariánskej ulici v Prievidzi bude počas jesenných sviatkov otvorený dlhšie. Osobitné otváracie hodiny bude mať i tamojšia predajňa s pietnymi predmetmi. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Správa cintorína prispôsobila otváracie hodiny hlavného cintorína na Mariánskej ulici, ako i predajne, aby v čo najväčšej miere vyhovela návštevníkom pietnych miest, keďže rodiny navštevujú hroby príbuzných aj na viacerých miestach," zdôvodnil Ďureje.

Cintorín na Mariánskej ulici bude od pondelka 26. októbra do nedele 8. novembra sprístupnený pre verejnosť od 7.00 až do 21.00 h. Dlhšie otváracie hodiny bude mať v tomto období i predajňa. Pietne miesta v mestských častiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka, Hradec a Necpaly sú prístupné bez obmedzenia.

"Počas pracovných dní a mimoriadnych termínov bude správa cintorína vystavovať nájomné zmluvy na hrobové a urnové miesta. Zároveň umožní realizovať platby za hrobové a urnové miesta na ďalšie desaťročné, prípadne i viacročné obdobie," priblížil ďalej hovorca mesta.

Pohrebné obrady a smútočné rozlúčky bude správa cintorína podľa neho zabezpečovať a pripravovať počas celých otváracích hodín predajne, ale realizovať v tomto období len v obvyklých dňoch a časoch, t. j. v pondelok až piatok o 12.00 h, 13.30 h a 15.00 h, mimoriadne podľa situácie aj o 11.00 h. "V deň Sviatku všetkých svätých, 1. novembra, bude predajňa z dôvodov stanovených Zákonníkom práce zatvorená," dodal.