Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Cintoríny v Banskej Štiavnici sú na zvýšenú návštevnosť pripravené

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Samospráva v tejto súvislosti apeluje na obyvateľov a návštevníkov cintorínov, aby dodržiavaním bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky zabezpečili bezpečný prechod a prejazd v okolí cintorínov.

Banská Štiavnica 24. októbra (TASR) - Banskoštiavnické cintoríny sú na zvýšenú návštevnosť počas blížiacich sa sviatkov, keď si pripomíname Pamiatku zosnulých, pripravené. Pre verejnosť budú otvorené každý deň od 8.00 do 20.00 h.

Samospráva v tejto súvislosti apeluje na obyvateľov a návštevníkov cintorínov, aby dodržiavaním bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky zabezpečili bezpečný prechod a prejazd v okolí cintorínov. Taktiež vyzýva na zodpovedný prístup k separovaniu starých, použitých kahancov, vencov a aranžmánov a dodržiavanie čistoty a poriadku na cintorínoch a v ich okolí.

"K dispozícii budú pripravené veľkokapacitné kontajnery umiestnené za Piarskou bránou, v cintorínoch Lazaret, Zvonový vŕšok, Dolný cintorín Štefultov, Horný cintorín Štefultov, ako i kontajnery na triedený odpad, umiestnené za domom smútku Frauenberg," informovala samospráva na svojom webe.

O kontrolu a hliadkovanie v okolí cintorínov sa budú priebežne starať Technické služby, mestský podnik Banská Štiavnica, ako i správca cintorínov a banskoštiavnickí mestskí policajti.

Samospráva informuje, že vo štvrtok 2. novembra o 14.00 h sa v Dome smútku Frauenberg uskutoční spomienka na všetkých, ktorí umreli koncom roka 2022 až do novembra roku 2023.

Mesto Banská Štiavnica má celkom 12 cintorínov, na mnohých z nich sú pochované viaceré významné osobnosti.