Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Cintoríny v Prešove budú počas Dušičiek otvorené nonstop

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Mesto Prešov a Mestská polícia žiadajú občanov, aby boli počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, keď je zvýšený pohyb ľudí na cintorínoch a nárast počtu vozidiel na cestách, opatrnejší.

Prešov 25. októbra (TASR) - Cintoríny v Prešove, v Solivare a v Nižnej Šebastovej budú počas dušičkového obdobia (28. 10. - 8. 11.) otvorené nonstop. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Hlavný cintorín v Prešove bude počas spomenutých dní osvetlený od 16.30 do 22.00 h. Cintoríny v Solivare a v Nižnej Šebastovej budú osvetlené od 16.30 do 20.00 h.

V stredu 1. novembra bude kancelária správy hlavného cintorína otvorená od 12.00 do 18.00 h. Sociálne zariadenia budú v tento deň v domoch smútku na Hlavnom cintoríne a na cintorínoch v Solivare a v Nižnej Šebastovej verejnosti k dispozícii od 12.00 do 18.00 h.

Ako povedala Šitárová, informácie o hrobových miestach je možné získať telefonicky na telefónnom čísle 051/77 241 33 alebo prostredníctvom e-mailu na cintorin@tsmp.sk počas pracovnej doby v pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 7.00 do 15.00 h.

Mesto Prešov a Mestská polícia v Prešove žiadajú občanov, aby boli počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, keď je zvýšený pohyb ľudí na cintorínoch a nárast počtu vozidiel na cestách, opatrnejší, tolerantnejší a pozornejší.

Zároveň apelujú na vodičov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a boli maximálne opatrní v blízkosti cintorínov, kde sa bude pohybovať viac chodcov. Je tiež potrebné, aby si občania dávali pozor na svoje osobné veci a nenechávali ich bez dozoru v okolí hrobových miest či položené na sedadlách zaparkovaných áut.