Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Členovia Kajak & kanoe klubu vyzbierali odpad pri mŕtvom ramene Váhu

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

S cieľom rozšírenia možností športových aktivít v kajakárni pripravil klub nový projekt v hodnote 100.000 eur, na realizáciu ktorého sa aktuálne uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu.

Komárno 19. apríla (TASR) – Členovia komárňanského Kajak & kanoe klubu vyzbierali počas víkendu odpad na mŕtvom ramene Váhu v Komárne. Na vyčistení okolia brehu mŕtveho ramena rieky sa podieľalo takmer 60 detí so svojimi rodičmi, tréneri, vedenie klubu spolu s olympionikmi a majstrami sveta. „Množstvo vriec odpadu vyzbierali medzi stromami aj na brehu mŕtveho ramena,“ informovala radnica.

Kajak & kanoe klub by chcel v budúcnosti fungovať ako zelený športový klub. Kajakáreň bola s podporou mesta vybavená farebnými nádobami na zber separovaného odpadu, pribudli veľkokapacitné nádoby na odpad. Vo dvore v kompostárni zbierajú biologicky rozložiteľný odpad, čím minimalizujú komunálny odpad. „V klube chceme posilniť komunitného ducha a súčasne aj výchovu športovcov,“ uviedol jeho predseda Viktor Demin.

S cieľom rozšírenia možností športových aktivít v kajakárni pripravil klub nový projekt v hodnote 100.000 eur, na realizáciu ktorého sa aktuálne uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu.