Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Colníci zlikvidovali tony ilegálneho tabaku a cigariet

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Likvidácia sa koná pod colným dohľadom a za účasti likvidačnej komisie. Tabak a cigarety zaistili colníci v rámci kontrolných akcií v prevádzkach aj pri bežných cestných kontrolách.

Košice 3. júna (TASR) - V košickej spaľovni v piatok zlikvidovali viac ako 2,5 tony nelegálneho tabaku a cigariet, ktorých hodnota presiahla 220.000 eur. Zaistili ich príslušníci Colného úradu (CÚ) Košice počas kontrol v rokoch 2020 a 2021. "Pri tabakových výrobkoch, ktorých vlastníkom sa stal štát na základe právoplatného rozhodnutia súdu o zhabaní, je jediný možný zákonný spôsob jeho ďalšieho nakladania likvidácia," informovala hovorkyňa CÚ Košice Katarína Daňková.

Likvidácia sa koná pod colným dohľadom a za účasti likvidačnej komisie. Tabak a cigarety zaistili colníci v rámci kontrolných akcií v prevádzkach aj pri bežných cestných kontrolách. V týchto prípadoch zvyčajne fyzická osoba nevedela preukázať pôvod alebo spôsob nadobudnutia tabakových výrobkov. "Ďalším závažným porušením zákona, ktorý viedol k zadržaniu tovaru, bol predaj spotrebiteľského balenia cigariet bez označenia platnou kontrolnou známkou v súlade so zákonom," doplnila hovorkyňa.