Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Colníci v Ubli našli cigarety ukryté v dutinách automobilu

Ilustračné foto. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pri kontrole vozidla využili aj služobného psa vycvičeného na vyhľadávanie pachových stôp tabakových výrobkov. Na miesto privolali vyšetrovateľa Kriminálneho úradu finančnej správy.

Ubľa 24. mája (TASR) - Na hraničnom priechode s Ukrajinou v Ubli zmarili príslušníci finančnej správy pokus o nezákonný dovoz cigariet. V špeciálne vybudovaných úkrytoch v osobnom aute bolo 39.020 kusov. Ako TASR informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová, finančný únik na cle a daniach je v tomto prípade takmer 8000 eur.

Počas kontroly dvojice cestujúcich, ktorí vstupovali na Slovensko, nadobudli príslušníci finančnej správy z pobočky colného úradu Ubľa podozrenie, že cestujúci prepravujú tovar, ktorý neprihlásili k colnej kontrole.

"Pri kontrole museli demontovať niektoré súčasti vozidla, aby sa dostali k špeciálne vybudovaným úkrytom na skrytú prepravu tovaru, v ktorých našli ukryté cigarety dvoch rôznych značiek," uviedla hovorkyňa. Cigarety našli v upravených priestoroch pod zadnými sedadlami, v podlahe vozidla, v podbehoch, aj v prerobenej nádrži na pohonné hmoty.

Pri kontrole vozidla využili aj služobného psa vycvičeného na vyhľadávanie pachových stôp tabakových výrobkov. Na miesto privolali vyšetrovateľa Kriminálneho úradu finančnej správy.

Prípad bol realizovaný v superrýchlom konaní. "Vodičke obvinenej z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru bol uložený trest odňatia slobody na jeden rok s podmienečným odkladom a skúšobnou dobou jeden rok. Zároveň bol uložený trest prepadnutia veci - cigariet," doplnila hovorkyňa s tým, že o zaistenom vozidle bude rozhodnuté v samostatnom konaní.