Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

ÚSPECH COLNÍKOV: Odhalili stovky napodobením v hodnote 54.200 eur

Na snímke zadržané napodobeniny značkového tovaru. Foto: TASR - Colný úrad Prešov

Finančná správa upozorňuje, že neoriginálne výrobky sú často zložením použitých materiálov aj nižšou kvalitou spracovania nevyhovujúce, čím môžu byť pre používateľov nebezpečné.

Prešov 9. februára (TASR) - Colný úrad Prešov zaistil v januári pri kontrolách zameraných na predajcov textilných výrobkov a obuvi falzifikáty známych značiek. Ako TASR informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Katarína Bebčáková, išlo o 1390 napodobenín v celkovej hodnote takmer 54.200 eur.

Tovar bol podľa jej slov zaistený v kontrolovaných prevádzkach priamo na predajnom mieste. Nachádzal sa v regáloch a skladových priestoroch predajní.

"Predajom, ponukou a skladovaním takéhoto tovaru dochádza k porušovaniu práv držiteľov rozhodnutí o prijatí opatrenia na domácom trhu. V rámci dokazovania pre podozrenie porušovania práv duševného vlastníctva predajcami, colný úrad oslovil oprávnené osoby majiteľov ochranných známok. Tí potvrdili, že ide o falzifikáty a súhlasili so zničením tohto tovaru," uviedla Bebčáková s tým, že príslušníci finančnej správy zaistili najmä športové súpravy, mikiny, tričká a obuv.

Na snímke zadržané napodobeniny značkového tovaru.
Foto: TASR - Colný úrad Prešov


Finančná správa upozorňuje, že neoriginálne výrobky sú často zložením použitých materiálov aj nižšou kvalitou spracovania nevyhovujúce, čím môžu byť pre používateľov nebezpečné.

"Aj v týchto prípadoch sa príslušníci finančnej správy snažia chrániť trh, ako aj samotného spotrebiteľa pred nekvalitnými a často nebezpečnými tovarmi," dodala Bebčáková.