Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Covidová kapacita v nemocniciach na Zemplíne je takmer naplnená

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Oproti minulému týždňu (3. 11.) najvýraznejšie stúpol počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove, kde ich aktuálne zdravotníci evidujú 76.

Humenné 9. novembra (TASR) – Kapacita covidových lôžok v nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne je naplnená takmer na 100 percent. Výnimkou je nemocnica v Michalovciach, kde sa ich vyťaženosť blíži k 90 percentám. Počas siedmich dní pribudlo v týchto zariadeniach 64 pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19. Pre TASR to uviedla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová.

Oproti minulému týždňu (3. 11.) najvýraznejšie stúpol počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove, kde ich aktuálne zdravotníci evidujú 76. Pred týždňom sa tu starali o 22 takýchto hospitalizovaných. Podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV) potrebujú v utorok štyria pacienti.

Zo 74 na 72 klesol počet covidových pacientov v michalovskej nemocnici. Zdravotný stav piatich z nich si vyžaduje napojenie na UPV.

Kým v stredu 3. novembra bolo v nemocnici vo Vranove nad Topľou hospitalizovaných 41 pacientov s ochorením COVID-19, v utorok má zariadenie obsadených 52 covidových lôžok. Štyrom pacientom pomáha dýchať UPV.

V humenskej nemocnici sa za sedem dní zvýšil počet pacientov hospitalizovaných s ochorením spôsobeným novým koronavírusom z 37 na 38, podporu UPV potrebujú aktuálne traja.

V prípade, že kapacita covidových lôžok nebude na Zemplíne postačovať, Krejčíová pripúšťa reprofilizáciu ďalších lôžok, ale i možnosť presmerovania pacientov s týmto ochorením do iných nemocníc.