Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Situácia v nemocniciach na Zemplíne sa zatiaľ nezhoršuje

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trebišovská nemocnica aktuálne eviduje 14 pacientov s COVID-19, v humenskej ich je osem.

Humenné 24. januára (TASR) – Aj napriek narastajúcemu počtu osôb pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 sa situácia s hospitalizovanými pacientmi v regióne Zemplína zatiaľ nezhoršuje. Obsadenosť covidových lôžok v rámci regiónu je na podobnej úrovni ako pred siedmimi dňami, keď bolo v nemocniciach 69 pacientov, aktuálne ich je 67.

Ako vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, i naďalej je najviac (19) pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom hospitalizovaných v nemocnici v Michalovciach. V utorok 18. januára ich tam zdravotníci evidovali 26.

O 18 pacientov na covidových lôžkach sa v pondelok starajú vo vranovskej nemocnici. Trebišovská nemocnica aktuálne eviduje 14 pacientov s COVID-19, v humenskej ich je osem.

Z piatich na osem sa zvýšil počet pacientov na covidových lôžkach v mestskej Nemocnici Snina. Ako v tejto súvislosti uviedol pre TASR riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, nárast pozitívne testovaných osôb v regióne sa zatiaľ na stave obsadenosti nemocničných lôžok neprejavil. "Ich stav zrejme nie je taký vážny, aby si vyžadoval hospitalizáciu," skonštatoval.

Spomedzi 22 dostupných umelých pľúcnych ventilácií v regióne je ich aktuálne obsadených sedem. Zariadenie pomáha dýchať trom pacientom v Michalovciach, po jednom v ostatných nemocniciach.