Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na žilinskej vyclievacej pošte zachytili balík s pol kilom marihuany

Zásielka zo Švajčiarska s vyše 500 gramami marihuany, ktorú zaistili príslušníci finančnej správy zo žilinskej vyclievacej pošty. Foto: TASR – KR PZ v Žiline

Stopku balíku dali výsledky z analýzy odobratých vzoriek, ktoré potvrdili prítomnosť Cannabisu v dovážanom tovare.

Žilina 20. augusta (TASR) – Zásielku zo Švajčiarska s vyše 500 gramami marihuany zaistili príslušníci finančnej správy zo žilinskej vyclievacej pošty. Mal to byť darček pre adresáta z Párnice. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Colného úradu v Žiline Božena Chríbiková.

V balíku sa nachádzali suché časti rastlín - šišky so znakmi typickými pre rastlinný rod Cannabis – konope. „Švajčiarsky odosielateľ ich poslal namiesto 'balenia listov'. Tak deklaroval tovar v sprievodných dokladoch k zásielke. Šišky boli zabalené v priesvitnom plastovom obale," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, stopku balíku dali výsledky z analýzy odobratých vzoriek, ktoré potvrdili prítomnosť Cannabisu v dovážanom tovare. Chríbiková zdôraznila, že prepustený by mohol byť len v prípade, ak by príjemca predložil potrebné povolenie na dovoz omamných alebo psychotropných látok, čo neurobil.

„Od začiatku roka ide o tretiu zásielku s drogami, ktorú zaistili príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte," skonštatovala hovorkyňa.