Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V hračkárstvach v Tvrdošíne a Ružomberku našli rizikové stavebnice

Zaistené falzifikáty hračiek príslušníci finančnej správy zlikvidujú. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Všetci majitelia predajní preukázali kontrolujúcej hliadke, ako a od koho ich nadobudli. Podľa ich vyjadrení však netušili, že môžu byť napodobeninami.

Ružomberok 20. júla (TASR) - Stavebnice vykazujúce znaky napodobeniny našli príslušníci finančnej správy v obchodoch s hračkami v Tvrdošíne a Ružomberku. Tovar zaistili, keďže kvalita falzifikátov nie je zaručená. Ako v utorok informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková, hra so skladačkami môže byť pre deti riziková.

"Príslušníci finančnej správy z Oravy si pri kontrole v troch obchodoch s hračkami všimli na predajných regáloch stavebnice, ktoré sa podľa prvotných znakov javili ako napodobeniny. Išlo o skladačky s obľúbenou policajnou, hasičskou či vojenskou tematikou. Pre milovníkov zvierat zase o stavebnice farmy a pre malé slečny princezné a dievčenský svet. Podozrivé na nich bolo vyobrazenie ochrannej známky i celkové vyhotovenie a spracovanie výrobkov," priblížila Chríbiková.

Všetci majitelia predajní preukázali kontrolujúcej hliadke, ako a od koho ich nadobudli. Podľa ich vyjadrení však netušili, že môžu byť napodobeninami. "Príslušníci finančnej správy tovar zaistili a požiadali o odborné vyjadrenie zástupcu držiteľa ochrannej známky, o ktorej mali podozrenie, že bola zneužitá. Ten to už v niektorých prípadoch potvrdil," povedala hovorkyňa žilinského colného úradu.

Zaistené falzifikáty hračiek príslušníci finančnej správy zlikvidujú.