Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NEHODA SO SMUTNÝM KONCOM: Cyklista zrážku s dodávkou neprežil

Dopravní policajti sú na mieste nehody a vyšetrujú okolnosti tragickej nehody v okr. Dunajská Streda, 24. januára 2022. Foto: Polícia SR

Polícia uviedla, že zatiaľ nie je možne presne určiť, kto nehodu zavinil.

Dunajská Streda 24. januára (TASR) – Dopravní policajti vyšetrujú tragickú dopravnú nehodu v okrese Dunajská Streda, pri ktorej zahynul 62-ročný cyklista. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

K nehode medzi dodávkou, ktorú šoféroval 27-ročný vodič, a cyklistom došlo v pondelok ráno krátko po 8.00 h neďaleko obce Milinovice smer Čiližská Radvaň. "Vodič auta a aj cyklista išli v rovnakom smere jazdy. Za doposiaľ presne nezistených okolností narazil vodič do zadnej časti bicykla. Starší muž zraneniam po náraze na mieste nehody podľahol," uviedla polícia.

Ako doplnila, zatiaľ nie je možne presne určiť, kto nehodu zavinil. "Polícia alkohol u vodiča nezistila, cyklistovi bude na tento účel odobratá krv. Mieru zavinenia polícia naďalej preveruje," informovala polícia.

Počas januára v Trnavskom kraji prišli o život na cestách štyria účastníci dopravných nehôd, išlo o vodičku, spolujazdkyňu, chodkyňu a cyklistu. "Celkovo evidujeme na cestách od začiatku roka 68 nehôd, z toho tri tragické. Okrem štyroch usmrtených sme pri nehodách zaznamenali aj štyri ťažko zranené osoby a 35 osôb sa zranilo ľahko,“ uviedla polícia.

Počet nehôd sa zvýšil oproti minulému roku len mierne, ale počet usmrtených vzrástol o 100 percent. O polovicu sa zvýšil aj počet ťažko zranených a v plusových číslach sú aj počty ľahko zranených osôb.

Polícia sa vzhľadom na nepriaznivý vývoj dopravných nehôd a najmä následky zameria vo zvýšenej miere na dodržiavanie predpisov v súvislosti s chodcami a cyklistami.