Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Cyklista sa zrazil s cválajúcim koňom

Ilustračná snímka Foto: TASR

Cválajúceho anglického plnokrvníka viedla maloletá jazdkyňa.

Ochodnica 6. júla (TASR) – Kuriózna dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazil cyklista s cválajúcim koňom, sa stala v sobotu popoludní na ceste III. triedy v Ochodnici v okrese Kysucké Nové Mesto. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

K zrážke podľa nej došlo v pravotočivej zákrute, pričom 50-ročný cyklista išiel smerom do Kysuckého Nového Mesta. „Oproti cválajúceho anglického plnokrvníka viedla maloletá jazdkyňa. Pri strete cyklistu s koňom utrpel cyklista ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmich dní, kôň utrpel zranenia predných končatín. Alkohol u cyklistu nezistili. Miera zavinenia a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom šetrenia dopravnej polície v Čadci,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Zdôraznila, že chodci a cyklisti by mali v cestnej premávke používať ochranné prvky. „Najmä ochrannú prilbu, a to aj vtedy, ak im to zákon výslovne neukladá. Na cestách vo večerných hodinách a za zníženej viditeľnosti je povinnosťou byť označený reflexnými doplnkami, či už sú to reflexné pásky, vesty alebo odev. To platí rovnako pre cyklistov aj chodcov. Je dôležité mať ochranné prvky vždy so sebou, ide o malé predmety, ktoré môžu zachrániť život,“ dodala Balogová.