Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Cyklisti môžu spoznať Humenné a jeho okolie počas zaujímavých pretekov

Valaškovský most cez rieku Laborec v meste Humenné. Foto: TASR - Milan Kapusta

Cyklisti majú počas pretekov na výber z pätnástich zaujímavých miest. Každé z nich má určitú bodovú hodnotu, ktorú cyklista získa, keď sa na mieste lokalizuje pomocou GPS.

Humenné 19. júla (TASR) - Zábavno-poznávacie podujatie Cyklopátrania Prešovským krajom pokračuje v júli v Humennom. Športovcov na dvoch kolesách prevedú zaujímavosťami regiónu, ktorý ponúka krásnu prírodu, hrady a ďalšie historické a kultúrne pamiatky. Informuje o tom Barbora Čechová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.

Cyklopátrania Prešovským krajom sú podľa jej slov určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. Súťažiť môžu nielen jednotlivci, ale aj dvojice. „Cyklisti v závere júna poznávali Stropkov a jeho okolie, nasleduje Humenné s okolitou prírodou a zaujímavosťami,“ dodala s tým, že k dispozícii je osem kategórií.

Cyklisti majú počas pretekov na výber z pätnástich zaujímavých miest. Každé z nich má určitú bodovú hodnotu, ktorú cyklista získa, keď sa na mieste lokalizuje pomocou GPS. Slúži na to voľne dostupná aplikácia Objavujme. „V spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš sme pripravili zaujímavé miesta, ktoré cyklisti môžu navštíviť,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Súťažné miesta sa v aplikácii objavia vždy deň pred pretekmi. Podľa slov riaditeľa chcú domácim, ale aj návštevníkom ukázať kus histórie, prírodné scenérie, vyhliadky, ale aj málo známe miesta.

Pre rodiny s deťmi pripravila KOCR Severovýchod Slovenska pokračovanie úspešného projektu Legendarium 2, ktorý predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom legiend v mobilnej hre, v albume s nálepkami a na audio CD. V Humennom získajú nálepky vo Vihorlatskom múzeu a na železničnej stanici. Na týchto miestach a na hradoch Brekov a Jasenov sa môžu lokalizovať v mobilnej hre, ktorej hlavnou postavou je vojak Švejk a jeho známy príbeh pri pumpe na stanici.

Cyklopátranie v Humennom sa uskutoční 23. júla so štartom pri penzióne Aston. Podujatie bude pokračovať 13. augusta v Ľubovnianskych Kúpeľoch a 10. septembra v Prešove. Všetky informácie a pravidlá nájde verejnosť na stránke KOCR Severovýchod Slovenska www.severovychod.sk.