Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Cyklobus v Banskej Bystrici doplní ho aj aquabus

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V roku 2019 previezol cyklobus viac ako 2000 nadšencov cykloturistiky.

Banská Bystrica 6. júna (TASR) – S príchodom letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami okolo nového koronavírusu odštartoval v sobotu banskobystrický cyklobus. Cykloturisti vďaka nemu majú možnosť počas leta obdivovať prírodu Kremnických vrchov, Poľany, Veľkej Fatry, okolia Šachtičiek či strediska Donovaly. Ako TASR informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko Jiří Pěč, v tomto roku nedošlo k žiadnym zmenám trás a cieľových zastávok.

Cyklobus vlani previezol viac ako 2000 nadšencov cykloturistiky. "Mesto Banská Bystrica už počas deviatej sezóny podporuje najobľúbenejší cyklobus na Slovensku. Aj počas pandémie obyvatelia Banskej Bystrice obľubovali cykloturistiku v okolí mesta. Cyklobus im sprístupní viaceré horské trasy s jedinečnými výhľadmi," konštatoval viceprimátor Banskej Bystrice Jakub Gajdošík s tým, že cyklobus bude premávať počas víkendov a sviatkov až do 27. septembra.

Ďalším autobusom, ktorý sa vracia, je turbus. Ten vyvezie peších turistov z Banskej Bystrice k Horskému hotelu Kráľova studňa. Okrem sprístupnenia krás Veľkej Fatry širokej verejnosti sa snaží najmä o ochranu prírody zníženým počtom prichádzajúcich áut. Turbus má premávať počas víkendov až do konca októbra.

Ako doplnila Barbora Rekšáková, destinačná koordinátorka OOCR Stredné Slovensko, dvojicu autobusov počas sezóny doplní v horúcich dňoch aj aquabus, ktorý Banskobystričanov privezie k bránam kúpaliska v Kováčovej.