Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

K okoliu cyklomosta pribudne turistická infraštruktúra

Cyklomost slobody, ktorý spája Devínsku Novú Ves a rakúsky Schloss Hof Foto: TASR/Martin Baumann

Projekt ráta aj s vybudovaním záchytného parkoviska v Devínskej Novej Vsi, rekonštrukciou obranných bunkrov pozdĺž rieky Morava, osadením cyklostojanov a infostojanov.

Bratislava 15. februára (TASR) - Na cyklomost ponad rieku Morava medzi Devínskou Novou Vsou a rakúskym Schlosshofom nadviaže ďalšia turistická infraštruktúra, ktorej výstavbu podporí Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Na dnešnom rokovaní BSK poslanci schválili zmenu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na projekt Za mostom.


Celý zámer doplní ponuku pre turistov so zameraním na cykloturistiku. Projekt, okrem iného, ráta s vybudovaním záchytného parkoviska v Devínskej Novej Vsi, rekonštrukciou obranných bunkrov pozdĺž rieky Morava, osadením cyklostojanov a infostojanov popri vytypovaných gastronomických zariadeniach. Projekt je súčasťou pripravovaného balíka plánov na kompletnú revitalizáciu Moravskej cyklotrasy.

Projekt Za Mostom sa uskutoční v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Rakúsko v rokoch 2007 - 2013. "Mal by tak vzniknúť turisticky zaujímavý región s vlastnou históriou, ponúkajúci intenzívne zážitky, región s existujúcou základnou infraštruktúrou slúžiacou ako základ ďalšieho rozvoja. Predpokladané náklady sú vo výške 165.780 eur. Európsky fond regionálneho rozvoja by mal prefinancovať 95 percent nákladov, zvyšných päť percent vo výške 8289 eur bude spolufinancovať BSK z vlastných zdrojov," priblížil podpredseda BSK Ivo Nesrovnal.